מי שמכיר אותי יודע שאישית אני לא בעד מניקור חשמלי / מכשירי או כל שם נרדף אחר למניקור מסוג פולשני.
כבעלת מכללת ביו סקלפצ’ר, מאז שנת 2000 ועד היום, אנו דואגים ללמד את תורת המניקור הירוק, המטיפה לשמירה על המטריקס (אזור התהוות תאי הציפורן הראשונים, הפגיע במיוחד).
לאחרונה, בעקבות ריבוי תמונות ועדויות על נזקים, המציף את הרשת, שמקורם בחובבניות יתר, החלטנו כן להדריך שימוש נכון במכונת שיוף חשמלית למען בטיחות הלקוחות ובניסיון למזער נזקים.
למרות האמור לעיל, אני עדיין מאמינה ותומכת במתודולגיית שמירה על הקיים בתהליך הטיפוח, שכן המניקור הקלאסי הוכיח את עצמו לאורך השנים כבריא.
לאחרונה פורסמה כתבה, בלתי משוחדת במגזין ALLURE (המגזין היוקרתי והמוערך ביותר בענף היופי בעולם, שבאופן בלתי משוחד מביא את הטרנדים החמים בענף לצד הגנה על טובת ובריאות הצרכנים). הכתבה עונה על השאלה: האם מניקור רוסי באמת חוסך זמן והאם הוא באמת שווה את “ההקרבה”. הכתבה נתמכת בעדויות מקצועיות ומפיהם של מובילות דעה, רופאים ולקוחות.
לנוחיותכן קישור לכתבה
https://www.allure.com/story/russian-manicure
לטובת קוראות עברית בלבד, אני מביאה תרגום מתומצת של עיקרי הדברים (מינוס קטעי מחקר וכו’):
האם המניקור הרוסי הוא יותר עבודה ממה שהוא שווה?
דמייני שנכנסת לסלון ציפורניים ואת מנסה להבין איזה שירות את רוצה מהרשימה שנראית אינסופית: מניקור בסיסי, ג’ל, דיפ, אקריל, תוספות, בניה בג’ל, ורגע….. מה זה מניקור רוסי?
אולי שמעת על זה מחברה שהתנסתה והתלהבה ואולי שמעת שזה יותר צרות ממה שזה שווה ויכול להזיק לציפורניים ולעור שלך.
המניקור הרוסי צבר פופולריות בזכות TikTok ושיתוף של משפיענים.
בטיקטוק, השיחה על המניקור הרוסי מתחלקת בין שניים: אלה שאומרים שחייהם “שונו לנצח” ואלה שמזהירים מפניה, כולל רופאי עור.
הלכנו ישר למקצוענים, כולל מספר מניקוריסטים ורופא עור מוסמך, לקבל תשובות.
מהו מניקור רוסי?
תהליך שאינו דורש השרייה במים כדי לרכך את העור ולסייע להסיר לכלוך ועור מיותר.
במניקור רוסי טכנאית הציפורניים מתחילה מיד עם קובץ משייפי ברזל חשמליים כדי לנקות ולעצב את הציפורן.
תהליך העבודה של מניקור רוסי?
לאחר הסרת המוצר (לק, ג’ל, תוספות וכו’) מהציפורניים, הטכנאית תטפח את הציפורן עם פצירה חשמלית, מגוון מקדחים קטנים ומספריים. אם עשית ציפורניים בשיטת דיפ או אקריל, את כנראה די מכירה את השימוש במגוון ראשי השיוף במהלך תהליך ההסרה, אבל המניקור הרוסי לקח את זה כמה צעדים קדימה.
שאר התהליך אופייני – שכבת בסיס, צבע ושכבת ברק עליונה. בהתחשב בטיפוח כל כך מפורט וקפדני, התהליך כולו יכול להימשך עד מספר שעות.
היתרונות והחסרונות במניקור רוסי?
אנשים שניסו את הטכניקה בדר”כ מספרים על זמן ארוך יותר בין הטיפולים ומראה נקי.
אבל כמה אמני ציפורניים רואים במניקור הרוסי יותר עבודה ממה שזה שווה. “אני בדר”כ לא עושה אותם”, אומרת המניקוריסטית סוניה מיש, שמכנה את הטכניקה “גוזלת זמן” ומיותרת.
מיש גם לא אוהבת באופן אישי את המראה של מניקור רוסי ומזהירה שתהליך הגדילה של הציפורן והאפוניכיום (העור מתחת) יכול להיות פחות פוטוגני (פחות נעים למראה) ככל שעובר הזמן, במיוחד אם המניקוריסטית שלך אינה מיומנת בטכניקה. “אני מוצאת שזה נראה מאוד לא טבעי כי [המניקוריסטית] עשויה ללכת רחוק מדי עם הסרת האפוניציום”.
האם המניקור הרוסי בטוח?
מניקור רוסי נראה ב-TikTok יפה (צילומי מאקרו של ציפורניים גזורות ומשויפות), אבל האם הטיפוח האינטנסיבי הזה בטוח לציפורניים שלך?
פרקטיקה בטכניקה זו היא קריטית, בהתחשב בכך שמסירים פיסות מהעור שלך. תירצי להזמין מניקור רוסי עם מישהי שמצאת בטיקטוק או באינסטגרם??? מזהירה גרשטיין. “זו לא אמנות שכל אחד יכול פשוט לעשות”, היא אומרת, ומסבירה שזה דורש שנים של תרגול. בחלק מהסלונים מניקוריסטיות עוברות הכשרה מקיפה לפני שהן יכולות להציע את השירות. אם את מודאגת לגבי בטיחות, תשאלי את הסלון לגבי רישוי והסמכה או בקשי המלצה ממישהו שעבר את המניקור.
גרשטיין גם מזהירה שמה שאת רואה באינסטגרם טוב מכדי להיות אמיתי ועלול להיות פוטושופ. ודאי שהכלים מחוטאים או שהמניקוריסטית משתמשת בסט שנפתח בנוכחותך.
קובץ המשייפים החשמליים מותירים חתכים מיקרוסקופיים במהלך מניקור, שיכולים להזיק. לדברי גרשטיין, לעולם אין להרגיש כאב במהלך מניקור, כך שאם את מתכווצת בזמן מניקור רוסי מחתכים, חריצות מקדחים או דחיפת עור אגרסיבית, סימן שמשהו לא בסדר, “קומי ולכי” מניקור לא אמור לכאוב.
איגוד האקדמיה האמריקנית לדרמטולוגיה מייעץ שלא לגזום ולחתוך את הציפורן, מה שמגביר את הסיכון לזיהום, כיוון שהציפורן משמשת מחסום מגן בין הציפורן לעור. כפי שמסביר ד”ר קמפבל, “שיוף לוחית הציפורן היא “לא ולא” מנקודת מבט כללית של בריאות הציפורן. גם אם זה נראה לך יותר קוסמטי.”
כשהציפורן והאפוניכיום משוייפים ונכרתים במניקור רוסי, את עלולה לחשוף את הציפורן, העור והרקמות הרכות לחיידקים או פטריות, מה שעלול להוביל למצב הנקרא פרוניכיה. סימני הפרוניכיה כוללים עור אדום, כואב ונפוח מסביב לציפורן ולציפורן ואתה זקוק לאנטיביוטיקה או קרם אנטי פטרייתי לפי מרשם של רופא עור כדי לטפל בכך.
טרנדים של מניקור באים והולכים, במיוחד אלה המונעים על ידי מדיה חברתית, אבל בטיחות הציפורניים היא לנצח. המניקור הרוסי נראה מדהים, ואם מבוצע ע”י בעל מקצוע מיומן, הוא יכול להיות שגרת טיפוח ציפורניים. עם זאת, אם משהו מרגיש לא בסדר, אל תפחדי לדבר או לסיים את השירות. בריאות הציפורניים שלך שווה יותר מסרטון TikTok ויראלי.